YOGA

Yoga is een oude beoefening die afkomstig is uit India en richt op het verbinden van lichaam en geest door middel van ademhalingsoefeningen, houdingen en meditatie. Yoga kan helpen bij het verminderen van stress, angst en depressie, het verbeteren van flexibiliteit en kracht en het verhogen van de algehele fysieke en mentale gezondheid. Er zijn vele verschillende stijlen van yoga, elk met hun eigen focus en intensiteit, waardoor het geschikt is voor mensen van alle leeftijden en niveaus. Door regelmatig yoga te beoefenen kun je leren om lichaam en geest beter te beheersen en begrijpen. Leer je het bewustzijn te vergroten en meer in harmonie te leven met jezelf en anderen!

Wil je meer weten over de verschillende yogastijlen en hun voordelen? 

Lees dan hier snel verder.

Ook biedt Studio Roaring Silence naast groepslessen, privé- en/of duo yogalessen aan en bedrijfsyoga. Wil je hier meer over weten ga dan naar de betreffende pagina of stel je vraag via het contactformulier.

Verschillende Yogastijlen

Er zijn veel verschillende yogastijlen, elk met hun eigen focus en intensiteit. Hieronder vindt je een uitgebreidere omschrijving van de verschillende yogalessen die in onze studio worden aangeboden. Twijfel je na het lezen van de verschillende yogastijlen welke vorm van yoga het beste bij je past? Vul dan het contactformulier in op onze website.

Yin Yoga

Yin Yoga is een unieke les die gericht is op diepe ontspanning, mindfulness, soepel houden van het bindweefsel en gewrichten en stimulatie van prana (levensenergie, ook wel chi genoemd). Hierbij maak je kennis met de kracht van stilte. Je leert met aandacht aanwezig te zijn bij dat wat er op dat moment is. Accepteren, loslaten en naar binnen kijken. Je leert de grenzen van je lichaam weer te (kunnen) voelen. Yin Yoga is langzaam, statisch, zacht en met de focus op overgave en loslaten. Het is gericht op het bindweefsel waarbij je zo min mogelijk spierspanning gebruikt. Je blijft gemiddeld 4 minuten in een houding. Omdat je langer in een houding blijft, kun je loslaten en je ontspannen overgeven aan de zwaartekracht. Je gebruikt hierbij een rustige natuurlijk ademhaling. Je blijft statisch in de houdingen en beweegt je langzaam mindful tussen de houdingen door.

Yin effecten: stressreductie, je lichaam wordt soepeler, bevordert herstel van blessures, vermindert spanning, verlengen en versterken van bindweefsel en gewrichten, stimuleren van bindweefsel, stimuleren van meridianen/openen energiekanalen.

(Soft of Flow) Vinyasa

Vinyasa is een dynamische en uitdagende yogastijl waarbij houdingen in een vloeiende beweging worden uitgevoerd op het ritme van de ademhaling. De houdingen worden snel achter elkaar uitgevoerd en er is vaak weinig tijd om te rusten tussen de houdingen door. Dit kan fysiek uitdagend zijn en vraagt om een zekere mate van kracht en uithoudingsvermogen.

Soft Vinyasa is een iets zachtere versie van de Vinyasa-stijl, waarbij er meer aandacht is voor ontspanning en rust. De houdingen worden nog steeds in een vloeiende beweging uitgevoerd, maar er is meer ruimte voor ademhalingsoefeningen, meditatie en ontspanning. Er is ook meer tijd om tussen de houdingen te rusten, waardoor de les minder fysiek uitdagend is dan een traditionele Vinyasa-les.

Kortom, als je op zoek bent naar een uitdagende en dynamische yogastijl, dan is Vinyasa een goede keuze. Als je op zoek bent naar een zachtere en meer ontspannende ervaring, dan is Soft Vinyasa misschien meer geschikt voor jou. Het is altijd goed om verschillende stijlen uit te proberen en te ontdekken wat het beste bij je past.

Restorative Yoga 

Restorative Yoga is een rustige, meditatieve yogastijl die zich richt op diepe ontspanning en het herstellen van lichaam en geest. Het is een zachte therapeutische vorm van yoga waarbij de focus ligt op het ondersteunen van het lichaam met propt, zoals blokken, dekens en kussens, om zo de spieren te ontspannen en spanning los te laten.

In Restorative Yoga worden houdingen langer aangehouden dan in traditionele yogastijlen, vaak tot wel 10 minuten per houding, om het lichaam en de geest de tijd te geven om volledig te ontspannen en te herstellen. De nadruk ligt op het ademen en het bewust worden van de lichaamssensaties, in plaats van op het uitvoeren van complexe houdingen.

Het is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, conditie of ervaring met yoga. Het is een goede keuze voor mensen die last hebben van stress, vermoeidheid, pijn of blessures, omdat het de bloedsomloop bevordert, het zenuwstelsel kalmeert en het immuunsysteem versterkt.

Restorative Yoga kan ook een aanvulling zijn op andere, meer intensieve yogastijlen, omdat het helpt het lichaam te herstellen na een zware training of activiteit. Het kan ook helpen bij het vinden van balans en creëren van meer rust en ontspanning in het dagelijks leven.

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een diepe ontspanningstechniek en meditatieve yogastijl die ook wel “yogaslaap” wordt genoemd. Het is een meditatieve techniek waarbij het lichaam in een diepe staat van ontspanning wordt gebracht, terwijl de geest toch alert en bewust blijft.

Tijdens een Yoga Nidra les wordt de student begeleid door de teacher om zich te concentreren op verschillende delen van het lichaam en de ademhaling. De focus ligt op het ontspannen van het lichaam en de geest en het loslaten van stress en spanning. Het doel van Yoga Nidra is om het bewustzijn te vergroten en een diep gevoel van rust en ruimte te creëren. 

Yoga Nidra kan verschillende voordelen bieden, zoals het verminderen van stress en angst, het verbeteren van de slaapkwaliteiten het vergroten van de mentale helderheid en focus. Bovendien kan het ook helpen bij het verminderen van fysieke pijn en het versterken van het immuunsysteem.

Yoga Nidra kan door iedereen worden beoefend, ongeacht leeftijd, ervaring of fysieke conditie, omdat het een passieve vorm van yoga is die geen fysieke inspanning vereist. Het enige wat nodig is, is een comfortabele houding, zoals liggen op een mat of dekens en het luisteren naar de begeleiding van de teacher.

Pilates

Pilates is een oefenmethode die gericht is op het verbeteren van de fysieke gezondheid door het versterken van de spieren, het verbeteren van de houding en het vergroten van de flexibiliteit en het bereik van beweging. Pilates-oefeningen zijn gericht op het ontwikkelen van een sterke en stabiele kern, die kan helpen bij het voorkomen van blessures en het verbeteren van de algehele fysieke prestaties. Pilates kan worden gedaan met behulp van matrassen en andere kleine hulpmiddelen zoals ballen en banden. Doorgaans zijn de houdingen rustig en gecontroleerd, en worden uitgevoerd met aandacht voor de ademhaling en de juiste uitlijning van het lichaam. 

Of je nu een atleet bent die op zoek is naar manieren om je prestaties te verbeteren, een kantoormedewerker die te maken heeft met rugklachten, of iemand die simpelweg op zoek is naar een manier om gezonder en sterker te worden, pilates kan een goede keuze zijn om aan je algehele fitheid te werken.

Kinderyoga

(binnenkort)

 

Verschillende soorten lessen

Yoga groepslessen

Groepsyogalessen zijn een populaire manier om yoga te beoefenen en zijn geschikt voor mensen van alle leeftijden en niveaus van yoga-ervaring. Tijdens een groeps-les bij Studio Roaring Silence word je in een kleine setting (maximaal 12 deelnemers) begeleid door een gecertificeerde yoga-teacher zodat er voldoende ruimte en aandacht is voor eventuele aanpassingen. De lessen beginnen meestal met een korte meditatie gevolgd door houdingen en ademhalingsoefeningen. De nadruk wordt gelegd op het respecteren van de grenzen van het eigen lichaam en er wordt aandacht besteed aan het voelen van de sensaties in het lichaam. Over het algemeen is een groepsyoga-les een geweldige manier om te genieten van de voordelen van yoga in een ondersteunende en een inspirerende omgeving onder leiding van een ervaren yogadocent. 

Duo- & Privé yogalessen

Er zijn verschillende redenen waarom je liever een Duo- of Privé-yogales zou willen volgen. Misschien wil je al langer beginnen met yoga, maar vind je het spannend om dit in een groepsles te doen. Het kan ook zijn dat je speciale behoeften hebt, door persoonlijke aandacht en individuele begeleiding kan er een yogales op maat gemaakt worden zodat dit beter aansluit bij jouw behoeften. 

Tijdens een privé-yogales kan de docent je helpen om een dieper begrip te krijgen van de verschillende yogahoudingen. Dit kan leiden tot een meer verfijnde en bewuste oefening van yoga, en kan je helpen om de houdingen beter te integreren in je dagelijks leven.

Met een privé-yogales kun je de lessen indelen op tijden die het beste passen bij jouw drukke agenda. Dit kan je helpen om consistent te blijven in je yoga-beoefening, zelfs als je een druk leven hebt.

Als je samen met een partner of vriend(in) yoga wil beoefenen, kan een duo yogales een leuke, motiverende en effectieve manier zijn. Je kunt elkaar helpen en ondersteunen tijdens de les. Ook kan een privé-yogales soms een beetje duur zijn. Door te kiezen voor een duo yogales kun je de kosten delen en de voordelen van persoonlijke begeleiding krijgen tegen een lagere prijs. 

Wil je meer weten over de mogelijkheden en de tarieven? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.