“If you just sit and observe, you will see how restless your mind is. If you try to calm it, it only makes it worse, but over time it does calm, and when it does, there’s room to hear more subtle things–that’s when your intuition starts to blossom and you start to see things more clearly and be in the present more. Your mind just slows down, and you see a tremendous expanse in the moment. You see so much more than you could see before.”

Yoga & Mindfulness voor bedrijven

Yoga en Mindfulness worden steeds populairder bij bedrijven. De reden hiervoor is dat steeds meer onderzoeken aantonen dat gelukkige werknemers meer waarde hebben voor organisaties. Yoga en Mindfulness dragen hieraan bij. 

Yoga en Mindfulness bij bedrijven zorgt er onder andere voor dat:

 • Werknemers minder last hebben van stress.
 • Werknemers betere beslissingen maken.
 • Werknemers zich beter kunnen focussen en concentreren.
 • Werknemers bewuster handelen in plaats van zich te laten leiden door emoties.
 • Werknemers creatiever worden.

 

Bovenstaande resultaten van Yoga en Mindfulness voor bedrijven zorgen er op bedrijfsniveau weer voor dat:

 • Er minder ziekteverzuim is.
 • De algehele werksfeer binnen teams en organisaties verbetert.
 • Werknemers en teams efficiënter en productiever worden.
 • Er beter gecommuniceerd en samengewerkt wordt. 

 

Wil je meer weten over bedrijfsyoga en/of -mindfulness? Hieronder lees je meer over ons aanbod in bedrijfsyoga en -mindfulness of een combinatie van beide. Heb je nog vragen neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

BEDRIJFSYOGA

Bedrijfsyoga is een manier om de gezondheid en het welzijn van werknemers te verbeteren onder leiding van een ervaren yogadocent. Dit kan zowel gegeven worden op locatie als in de sfeervolle studio van Studio Roaring Silence. Hieronder lees je meer over de vele voordelen van bedrijfsyoga voor zowel de werknemer als werkgever.

Een van de belangrijkste voordelen van bedrijfsyoga is stressvermindering. Werk kan vaak stressvol zijn en dit kan leiden tot fysieke en mentale problemen zoals hoofdpijn, rugpijn, slapeloosheid, angst en depressie. Yoga kan werknemers helpen om stress te verminderen, hun geest te kalmeren en hun lichaam te ontspannen, waardoor ze zich beter kunnen concentreren en beter kunnen functioneren.  

Een ander voordeel van bedrijfsyoga is dat het kan bijdragen aan een positieve werksfeer. Het beoefenen van yoga met collega’s kan het gevoel van teamwork en samenwerking versterken, en kan een gevoel van verbinding en saamhorigheid creëren tussen werknemers. 

Bedrijfsyoga kan ook bijdragen aan een betere gezondheid van werknemers. Yoga-oefeningen kunnen helpen om de bloeddruk te verlagen, het immuunsysteem te versterken, de flexibiliteit en het evenwicht te verbeteren en het risico op blessures te verminderen. 

Voor werkgevers kan bedrijfsyoga ook voordelig zijn omdat het kan leiden tot een hogere productiviteit en betere prestaties van werknemers. Werknemers die regelmatig aan yoga doen kunnen zich meer gefocust en energieker voelen, waardoor ze effectiever kunnen werken en minder afwezig zijn vanwege ziekte of stress gerelateerde problemen.

Wil je meer weten over bedrijfsyoga? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier

BEDRIJFSMINDFULNESS

Ook is het mogelijk om een workshop Mindfulness te organiseren bij jou op het werk. Net zoals bij Yoga voor bedrijven, kan een Mindfulness workshop op het werk bijvoorbeeld gegeven worden tussen een lange dag vergaderen door. Ook kan er bijvoorbeeld een hele dag een workshop georganiseerd worden of een dagdeel.

Bedrijven die investeren in Mindfulness op het werk merken onder andere dat:

 • Werknemers zich minder laten leiden door stress. Mindfulness creëert een stukje bewustwording waardoor werknemers beter in staat zijn om uit te zoomen op een probleem en te veranderen van perspectief. Dit kan bijvoorbeeld zeer nuttig zijn tijdens een lange vergadering of wanneer het bedrijf zich in een belangrijke periode bevindt. 
 • Werknemers betere beslissingen maken. Het oefenen van Mindfulness helpt onder andere om minder te beslissen op basis van persoonlijke emoties. In plaats van direct te reageren op een bepaalde prikkel of een bepaald probleem, is er ruimte voor het maken van een weloverwogen bewuste keuze. In veel gevallen is dit een veel betere keuze.
 • Werknemers kunnen beter focussen en zullen productiever zijn. Doordat werknemers die Mindfulness beoefenen af en toe de tijd nemen om ‘in te checken’ bij zichzelf, zorgen ze zo voor een aantal bewuste momenten op de dag. Ze lopen niet achter de feiten aan en worden niet geleefd. In plaats daarvan hebben ze met behulp van Mindfulness op het werk ruimte voor focus en is er controle over beslissingen en taken. 

Wil je meer weten over bedrijfsmindfulness of heb je vragen over de verschillende mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.